dilluns, 30 de setembre del 2024

Montagut portarà Contractació i Transformació Digital

 


L’alcalde de Salou, Pere Granados, i el portaveu d’Ara Pacte Local, Marc Montagut, han signat aquest migdia un pacte de govern. Montagut i Eduardo Abenójar (l’altre regidor d’Ara Pacte Local) assumiran les regidories de Contractació (en mans de Xavier Montalà, FUPS) i Transformació Digital, Innovació i Intel·ligència Urbana (Hèctor Máiquez, FUPS).

Granados, que ja governa amb el suport dels quatre regidors d’ERC suma, doncs, dos regidors més, amb la qual cosa disposa d’una majoria folgada de 14 regidors davant dels set de Vox, PP i USAP, a l’oposició.

L’alcalde no toca cap de les regidories d’ERC ni del PSC, però això no ha impedit que el primer tinent d’alcalde, Yeray Moreno (PSC), i el portaveu d’ERC, Sebastià Domínguez, s’hagin reunit avui per analitzar la jugada de Granados, que no la veuen clara.

Pel que sembla, Granados està descontent amb tots dos i l’entrada de Montagut seria per deixar clar qui mana a l’Ajuntament… i al PSC. I que tampoc no accepta crítiques o discrepàncies a la seva forma de governar per part de ningú.

Marc Montagut ha estat regidor de l’actual alcalde des del 2009, quan el seu vot trànsfuga va propiciar que prosperés la moció de censura que va entronitzar Granados a l’alcaldia. Durant tots aquests anys (fins a les municipals del 2023) Montagut ha estat el primer tinent d’alcalde i titular d’Urbanisme.

A les últimes eleccions el FUPS de Granados es va aliar amb el PSC, i Montagut es va presentar amb una de les segones marques del PDECat.

Tot i ser un gran valedor de Granados, Montagut va ser relegat a l’oposició fins que finalment l’alcalde l’ha incorporat una altra vegada al govern municipal.