dimarts, 1 d’octubre del 2024

Ser resilient

 


Aquesta setmana he declarat la guerra al mantra ser resilient.

Ho faig des de la perspectiva d’haver-ho estat abans de conèixer el significat de la paraula, posada de moda per tot aquell que aconsella ser-ho des d’una posició d’autoritat, confort i poder. Havent cobert el meu contingent o límit en la pràctica d’aquest estat de resistència, sacrifici i fe futura, només em queda dir: “Fuck resilience!”. Ni abans ni després de practicar-la ha canviat res, només la vida que s’ha gastat. Continuaré batallant, però creieu-me, la resiliència és la medicina imaginària per a qui no convé que s’espavili en la lluita activa i en el control de la seva vida.

Tenim massa gurus i consellers a l’abast. Haurien de ser més cars, i així ens pensaríem més el no gastar, a més d’aquesta vida que no tornarà, els diners que ens corresponen per a gaudir.

No he conegut a ningú que necessiti resiliència vivint a tot luxe.

És un altre aliment per a pobres sotmesos per les circumstàncies i víctimes emocionals que valen més del que es pensen.

Com això és una filosofia meva, d’aquelles de post de Facebook que crec que ningú llegeix, sí és cert que una amiga em respon que amb un alprazolam de 0,5 puc tenir resiliència per a 24 hores.

Jo, a més de riure, encara que sembli decebuda i més contestatària que mai, també responc: paciència, tolerància i positivisme... i que ens prenguin el pèl els mateixos de sempre. Prefereixo pensar en rebel·lia que ser una ignorant molt resilient i dopada. Hem de riure, riem tots... hem de plorar... doncs els menys possibles.

Carolina Figueras Pijuán, directora artística-coreògrafa i creativa. Autora del llibre Memorias de una corista.