diumenge, 8 de setembre del 2024

Mossèn Santiago Soro, nou vicari general de l’arxidiòcesi de Tarragona

 


Santiago Soro, rector de les parròquies de Salou i de Vila-seca, ha estat nomenat nou vicari general de l’arquebisbat de Tarragona. Mossèn Soro, nascut l’any 1949 a Martorell, forma part del Col·legi de Consultors, a més de ser consiliari de la delegació diocesana per a la Pastoral Social. Prèviament, havia estat director de Càritas Diocesana de Tarragona, delegat diocesà de Pastoral Social i vicari episcopal del Baix Camp, el Priorat, la Conca de Barberà i l’Urgell-Garrigues.

Ser vicari general d’una arxidiòcesi comporta assumir una de les responsabilitats més altes i de confiança dins l’estructura de l’Església catòlica en una diòcesi o arxidiòcesi. El vicari general és el principal col·laborador i assistent de l’arquebisbe o del bisbe diocesà, i actua com a representant i delegat en l’administració pastoral i administrativa de la diòcesi.

A més de Santiago Soro, també ha jurat nou càrrec el salouenc mossèn Joan Anton Cedó, rector d’Alcover, que a partir d’ara serà el nou vicari episcopal de les persones. (Font: Catalunya Cristiana).