dissabte, 21 de desembre del 2013

Mario no apartarà Lavilla



Com era d’esperar, el president del PP de Salou i primer tinent d’alcalde, Mario García, no té cap intenció d’apartar Pedro Lavilla del seu càrrec (és regidor d’Acció Social), tal com li demana l’alcalde i soci de govern, Pere Granados (CiU), per les irregularitats detectades en l’adjudicació de 2.000 llibres de contes a dues empreses vinculades al PP. Segons va publicar ahir el Diari Més, Mario entén que “no hi ha cap motiu per deixar sense cartera al regidor”. Per al portaveu del PSC, Zacarías Henar, el retard amb què Granados ha actuat (la comissió d’investigació es va constituir el febrer passat i ha estat mesos inactiva) dóna a entendre que Granados busca la ruptura del pacte de govern per seguir sent alcalde. Reprodueixo tot seguit la informació de Silvia Giménez. Dalt, Granados, preparant el dinar:

El grup municipal del Partit Popular a Salou haurà de decidir, en cinc dies, si cessa al regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla. Així ho demana l’alcalde, Pere Granados, a través d’un document que ha adreçat a tots els grups municipals. El PP no ha esperat a esgotar el termini i ja ha dit públicament –segons declaracions del líder del partit, Mario Garcia, a Diari Més– que considera que no hi ha motius per deixar el regidor sense cartera. El PSC, per la seva banda, considera que la decisió no l’ha de prendre el grup dels populars, sinó el mateix alcalde.
El motiu de tot plegat: novament l’afer dels contes; un afer que semblava aparcat o oblidat.
Tots els grups municipals van rebre dimecres les conclusions finals de la ponència tècnicapolítica que, entre els mesos de febrer i agost, va investigar la contractació de les empreses Pierre Comunica i Living Loving Ventures per elaborar un llibre de contes infantil per part de la regidoria d’Acció Social, comandada per regidor popular Pedro Lavilla. Es tracta d’un document signat per l’alcalde de Salou en el que dóna trasllat de la petició de cessament de Lavilla per part del PSC per tal que, «en el termini de cinc dies, manifesti el que cregui oportú respecte a un regidor que pertany al seu grup».
La petició, segons l’alcalde, ve derivada de les conclusions que el PSC va fer durant la ponència que investigava l’edició del conte i amb les que es demana que «cal exigir responsabilitats polítiques i apartar al senyor Pedro Lavilla de les responsabilitats del Govern municipal per les quals ha demostrat no estar capacitat».
Altres conclusions
Altres de les conclusions que es recullen és que «no es detecta cap il·legalitat ni es vulnera la llei de contractes, si bé no s’han complert les bases d’execució del pressupost ni els tràmits dels procediments per a la contractació i execució de la despesa». Segons la ponència, la contractació de les empreses per a l’edició del llibre de contes «s’estima actuació irregular», però les empreses poden cobrar per l’encàrrec.
Tanmateix, les conclusions de la ponència no esclareixen si el preu posat per les empreses o el fraccionament del total (9.000 euros) en tres factures són correctes, perquè es considera que és difícil determinar-ho.
«Queda acreditat –d’altra banda– que no es justifica la necessitat del projecte i la despesa realitzada», afirmen les conclusions que consideren que l’edició del llibre de contes, això sí, no era competència d’Acció Social, sinó de la regidoria d’Ensenyament.
García no cessarà Lavilla
«Entenem que, d’acord amb les mateixes conclusions de la ponència, la qüestió és si era oportú o no contractar l’edició del llibre, és a dir, és una qüestió d’oportunitat política. Per tant, no hi ha cap motiu per deixar sense cartera al regidor», assegurava ahir Mario Garcia.
El portaveu popular afirma que la ponència es va obrir mitjançant un decret d’alcaldia, «i, entenc, que hauria de ser un decret d’alcaldia el que la tanqui».
El portaveu del grup socialista, Zacarías Henar, considera que és l’alcalde qui ha de prendre una decisió sobre el futur polític de Lavilla. «El que està clar és que, el fet que se signin les conclusions mesos després d’acabar la ponència denota la dissonància entre els grups del pacte de govern, sobretot després que Garcia hagi volgut deixar clar que serà alcalde amb la seva campanya ‘turística’, i dóna la sensació que CiU busca l’enfrontament entre el PP i el PSC», deia Henar.