dimecres, 16 de febrer del 2022

Cambrils suma la 63a mort per covid

 


Un malalt de coronavirus va morir ahir a Cambrils, amb la qual cosa s’eleva a 63 el nombre de persones que han perdut la vida a causa de la covid al municipi des que va començar la pandèmia, fa dos anys. 

El de Cambrils és un de cinc decessos que han tingut lloc a la demarcació. Dos pacients més es troben ingressats a l’hospital (de Salou n’hi ha quatre, i de Vila-seca, set). 

La defunció es produeix tot i que cada dia baixen els principals indicadors epidemiològics. El risc de rebrot a Cambrils és de 1.556 punts (-85), a Vila-seca, de 1.347 punts (-129) i a Salou, de 998 (-45). 

La velocitat de transmissió és de 0,65 a Cambrils i a Salou, i de 0,66 a Vila-seca. Això vol dir que, en teoria, el virus recula, però ahir hi va haver 71 nous contagis a Cambrils, 29 a Salou i 21 a Vila-seca, que són moltíssims, segons el portal Dades Covid

A Catalunya, segons les dades actualitzades aquest dimecres pel Departament de Salut, hi ha un total de 2.103 persones ingressades amb coronavirus als hospitals, de les quals 303 es troben a l’UCI. 

A més, s’han diagnosticat 7.005 casos nous de covid i s’han notificat 36 morts. El risc de rebrot ha baixat a 1.147 punts i la velocitat de propagació es queda en 0,64. 

La covid, malgrat l’optimisme oficial i de tothom en general, no se n’ha anat. N’és una prova el fet que una setmana després de les festes Decennals Valls és l’únic gran municipi de Catalunya on els índexs de la pandèmia pugen en lloc de baixar.