dijous, 16 de juny del 2022

Salou revalida el seu segell de destinació de turisme familiar

 


Mentre uns venen a Salou a clavar-la (i en Piqué en podria ser un referent), a altres els claven d’hòsties la cara, com és el cas de l’Steen. Els Mossos d’Esquadra investiguen una suposada agressió a un ciutadà britànic que hauria tingut lloc la matinada del divendres passat al carrer Colom de Salou. 

Steen Nodwell, de 29 anys, va ser trobat malferit a l’espigó i traslladat a l’hospital Universitari Joan XXIII. Va ser la Policia Local la que va rebre el primer avís. Hi havia un home amb múltiples ferides a terra. 

Els agents municipals van anar al lloc dels fets i van avisar els Serveis d’Emergències, que van traslladar la víctima fins al centre mèdic de Tarragona.

“L’home podria haver caigut per l’espigó, encara que l’origen dels fets no queda clar”, asseguren fonts dels Mossos d’Esquadra. La versió de la família Nodwell, que ha iniciat un crowdfunding per repatriar Steen a Anglaterra, és que el jove va ser agredit per una “banda local” i llançat al buit.

“El meu germà va ser donat per mort mentre estava de vacances a Espanya”, escriu Bethan Nodwell. “Una colla el va perseguir i, després d’atacar-lo brutalment, el van llançar per un precipici. Tot i les ferides que amenaçaven la seva vida, va aconseguir aixecar-se i caminar buscant ajuda”, assegura.

Les ferides que presenta aquest home de Weston-super-Mare (Somerset), segons detalla la família, són d’extrema gravetat. “Té els dos braços i la mandíbula trencats, el crani i una conca ocular fracturats, un pòmul destrossat i diverses lesions internes”, escriuen a la pàgina de micromecenatge GoFundMe, on ja han recollit més de 6.700 lliures (7.800 euros).

Bethan Nodwell apunta que el seu germà “necessita diverses cirurgies” que queden cobertes per la targeta Global Health Insurance que proporciona assistència sanitària en viatges. 

“No obstant això, hi ha altres despeses amb què necessitem ajuda”, afegeix. Segons explica, Steen, pare de tres fills, no podrà agafar un avió durant més d’un any i haurà de fer el trajecte de més de 18 hores per carretera amb vehicle medicalitzat.

“Necessitem recaptar fons per poder trobar el viatge adequat amb assistència mèdica. I no només això. Steen necessita l’ajuda i el suport de la seva família, que hauran d’estar amb ell. Això significa que les despeses de viatge aviat s’acumularan”, conclou. (Font: La Vanguardia).