divendres, 12 d’agost del 2022

Granados compra canons anticalamarsa per apaivagar les xiulades

 


Ulldecona i els pobles del voltant denuncien el molest soroll que causen els canons anticalamarsa d’una finca de cítrics de Sant Rafel del Riu, al Baix Maestrat. L’Ajuntament faldut és conscient del malestar dels veïns, però és molt difícil arribar a un acord perquè l’assumpte implica dues comunitats autònomes diferents; per tant, diverses administracions.

Quan s’apropa una tempesta forta, els canons propulsen ones de xoc de forma repetitiva que incideixen sobre el núvol amb calamarsa. A causa de la freqüència d’aquestes ones de xoc, la pedra s’acaba desestructurant, i així s’elimina el possible dany als conreus.

El problema és que durant els dies de tempestes fortes poden sonar unes 500 vegades, amb la qual cosa allò sembla un camp de batalla. (Font: ACN).

Uns artefactes que no descarta comprar ara l’alcalde Pere Granados pel soroll que fan, els quals s’activarien, no quan plogui a Salou, sinó només veure els veïns del barri de la Salut. D’aquesta manera s’esmorteirien les seves xiulades i no es repetiria el que li va passar dilluns passat durant el pregó de les Nits Daurades, dia en què li va caure a sobre un bon xàfec.