dimecres, 17 d’agost del 2022

L’alcalde de Salou va inventar la partícula de Déu

 


El 2012 va ser un any farcit d’episodis rellevants per a la humanitat. Per exemple, els científics van cloure les investigacions començades el 1960 per descobrir la partícula de Déu (que permet generar massa a partir d’energia; no sabem si Granados hi va tenir alguna cosa a veure); també va esclatar l’anomenada Primavera Àrab, que va donar un halo d’esperança en la lluita per les llibertats als pobles del nord d'Àfrica; es va enfonsar el creuer Costa Concòrdia (no al moll de Salou, sinó a la costa italiana); la nau científica Curiosity de la NASA va aterrar a Mart, i la fi del món pronosticada pels maies no es va complir. Tot i que tampoc no falta gaire. 

Ah, i el Pere Granados va llençar coets. No perquè el món continués amb ell com a alcalde de Salou (que també; ho és ininterrompudament des del 2009 gràcies a una moció de censura), sinó perquè Salou tornava a celebrar les Nits Daurades un 15 d’agost amb ell com a gran estrella pirotècnica. 

Des de llavors poc ha canviat Salou en aquest sentit, com si el temps, per culpa d’una maledicció, s’hagués aturat. 

Així ho afirma ERC, que lamenta que els focs de les Nits Daurades d’enguany “no hagin tingut singularitat, han estat poc variats en colors i formes, amb falta de ritme i sense intensitat a les diferents fases”. 

“No es va incloure el llançament de focs aquàtics com sí que especifica el contracte”, afegeixen. “Ni els turistes que visiten ni molt menys la ciutadania de Salou mereixen uns focs de fa 10 anys”, afegeixen. 

“La veritat és que després del desastre que va significar la pandèmia, la ciutadania i els visitants de la nostra ciutat no es mereixien aquest 15 d’agost, més propi d’un alcalde egocèntric que no fa cas de ningú excepte de si mateix”.

“Amb la vista posada a les properes eleccions municipals no s’adona del retard que la seva actitud està provocant a la ciutat”. (Font: ERC). 

A dalt, l'alcalde confessa al mossèn la mida del llobarro que es cruspirà aquesta nit per sopar.