dimecres, 17 d’agost del 2022

Salou acollirà el nou Palmar de Troia

 


L’església té previst declarar Salou com a lloc de pelegrinatge marià. La creació d’aquest nou centre de devoció religiosa (com un nou Palmar de Troia, però a la Costa Daurada i molt a prop de PortAventura) obeeix als repetits miracles que es van produir a l’església de Santa Maria del Mar dilluns passat, coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu d’Agost, patrona del municipi.

Concretament a la missa de la festa major d’estiu, que va congregar nombrosos regidors que mai no trepitgen la parròquia.

La qual cosa ja és un miracle per si sol. I a més a primera fila, perquè sortissin amb cara de creients i tot (alguns semblen resar!) a la foto.

No va ser aquest l’únic fet prodigiós: entre aquests regidors n’hi havia un que fins i tot ha reconegut públicament que és ateu. És a dir, un impiu, un escèptic, un carn de pecador amb aspecte de Barrabàs ha recuperat la fe!

Més miracles: també va anar a missa una regidora que fa mesos que no assisteix als plens (ni pel que sembla al seu lloc de treball) perquè pateix una baixa cíclica: dos mesos el 2020, quatre mesos el 2021 i quatre mesos més aquests 2022.

L’Ajuntament mai no ha informat la ciutadania d’aquesta baixa ni de la seva causa, malgrat que continua cobrant el sou íntegre del consistori.

No se n’ha dit res malgrat que en l’origen de la seva baixa hi té molt a veure el seu partit, el PSC, que és qui, en tot cas, hauria de mantenir-la.

Hi ha un tercer miracle: el de l’alcalde, Pere Granados, a qui se’l veu amb molt bon aspecte després del coronavirus persistent que ha patit i els problemes físics i psíquics que li ha comportat.

Gràcies a ell, Salou podrà ser considerat el nou Palmar de Troia. Sí, perquè amb el que li agrada empalmar mandat rere mandat…

L’any que ve ho vol intentar amb el PSC. Però de moment comunica…