dijous, 10 de novembre del 2022

L’alcalde de Salou presumeix de turisme ranci

 


L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha fet servir el web municipal per promocionar l’Aliança de Municipis Turístics (AMT) de sol i platja, una organització de l’època d'Antonio Garisa i de la qual és vicepresident.

L’AMT es va reunir aquesta setmana a Londres aprofitant la fira turística World Travel Market de la capital londinenca. Afirma, amb dades de l’Institut Nacional d’Estadística, que els vuit municipis que integren l’AMT (Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, Sant Bartomeu de Tirajana i Torremolinos) han rebut el 10% dels turistes que han visitat Espanya. (Font: Ajuntament de Salou).

Estem parlant del turisme de masses, de ramats a l’engròs, d’unes poblacions que no han après res de la pandèmia quan va quedar clar que calia reformular aquest model turístic perquè era caduc. I negatiu, per la precarietat laboral que genera quan el sistema peta.

Doncs això: que ells van a la seva, amb prou feines han evolucionat i segueixen amb la ment enquistada en el turisme de la passada dècada dels seixanta. Després, quan es tanquen fronteres, toca córrer a Càritas.