dimarts, 4 d’abril del 2023

L’ordenança de pisos turístics de Salou acabarà al jutjat

 


L’Associació d’Apartaments Turístics (AAT) Costa Daurada i Terres de l’Ebre presentarà al·legacions a la nova ordenança d’habitatges turístics que està tramitant l’Ajuntament de Salou.

Després d’haver presentat un recurs contenciós-administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la normativa que va aprovar l’Ajuntament de Roda de Berà i de preparar al·legacions contra la de Vandellòs-l’Hospitalet de l’Infant, ara l’ATT ha posat en el seu punt de mira l’aprovada inicialment a Salou, en la qual també es deriva part de la responsabilitat del que facin els turistes als propietaris o els administradors de finques que gestionen aquests habitatges.

“Si el client fa alguna barbaritat, no en som els responsables solidaris, només donem un servei d’allotjament”, explica el president de l’AAT, Joan Calvet.

“Ens estan demonitzant, resulta que tots els nostres clients són dolents, però no és així. Si hi ha una queixa, hi acudim i, si el problema és greu, els desallotgem, perquè tenim permís per fer-ho o podem requerir que vingui la policia. Però la pregunta és: ells, la policia, ajustarà també el temps de resposta que ens demanen a nosaltres?”, qüestiona Calvet. (Font: Diari Més).

L’ordenança reguladora dels habitatges d’ús turístic va ser aprovada a finals de febrer únicament amb els vots de l’equip de govern (Sumem i PSC), mentre que ERC hi va votar en contra i Cs i PP s’hi van abstenir.

La normativa pretén regular els 6.600 habitatges d’aquesta mena que hi ha al municipi. Va ser criticada durament pels tres partits de l’oposició. Per un costat, perquè arriba tard. I també perquè no aborda el problema de fons, tal com podeu llegir aquí.

Aleshores ERC, Cs i PP ja van advertir que el text era deficient i podria ser impugnat per l’ATT, com ja es veu que passarà.