dilluns, 12 de juny del 2023

ERC propiciarà que Granados torni a ser alcalde

 


Dissabte es constitueixen els nous ajuntaments després de les eleccions municipals del 28 de maig. Tot indica que a Salou repetirà mandat Pere Granados, candidat de Sumem per Salou-PSC i alcalde en funcions.

Granados tornarà a ser alcalde per la senzilla raó que ERC, amb Sebastià Domínguez al capdavant, no es vol asseure a negociar amb la resta dels partits, que sí que estan d’acord amb fotre fora el d’Albox. La raó d’aquesta negativa? Doncs que entre aquestes formacions hi ha Vox. Oblidant que Granados és pitjor, molt pitjor que Vox.

A les eleccions del 2019 ERC també va propiciar que Granados fos alcalde. Aquella vegada, amb Marçal Curto com a alcaldable, l’excusa va ser que no podia negociar una alternativa de govern amb els partits del 155: PP-Cs-PSC. I no només això: malgrat que es definien anti-Granados, van intentar entrar al seu govern. Fins que aquest se’ls va torejar com va voler i al final va pactar una altra vegada amb el PSC.

ERC sempre anteposa els interessos de partit als de ciutat. Demostra que no és un partit autònom, que obeeix allò que els manen els seus dirigents. I si no s’ha de parlar amb Vox, doncs no es parla amb Vox. Peti qui peti. O es mantingui a qui es mantingui. Encara que aquest sigui Satanàs!

Obliden que les eleccions municipals no són unes eleccions normals. A les eleccions municipals es vota la proximitat. Al candidat més que al partit. Es presenti el candidat pel partit que es presenti, ja que la relació és directa, de tu a tu, i saps a qui votes.

Prova d’això és que en el mandat que acaba ERC ha votat en connivència amb Cs i PP en nombroses ocasions. I que els capos republicans de Barcelona sovint han anat del braçet del PSOE. Però que no hem quedat que aquest també és del 155?

És més, els republicans salouencs han reconegut en públic que s’han entès molt bé amb Cs i el PP aquests darrers quatre anys, com si fossin bons companys de viatge. I per què? Perquè hi havia una relació entre persones, no entre partits.

Vetar d’entrada una aliança contra Granados perquè hi ha Vox és creure’t polític d’alta volada. Un dirigent. Un aprenent de mandatari. Si tant els agrada el partit, que se’n vagin de diputats a legislar.

A Esquerra no pensen en Salou. I reneguen de l’esperat canvi que tant van prometre durant la campanya.