dilluns, 12 de juny del 2023

Ignacio Durán (USAP) li diu no a Granados

 


L’endemà de les eleccions municipals del 28 de maig, que va guanyar el candidat de Sumem per Salou-PSC, Pere Granados, molts van dir: “Doncs ja està: vuit dels seus, els dos de Montagut i un altre del negre, i tornarà a ser alcalde”.

I és veritat, sí, però és una veritat a mitges, insuficient: els dos regidors de Montagut els tindrà Granados quan ell vulgui. Però el de Duran, candidat d’Unidos Salou Acció Plural (USAP), de moment serà que no.

La setmana passada, el d’Albox es va reunir amb el dominicà i en el seu habitual to de prepotència que el caracteritza li va exigir el seu suport per ser investit. A la qual cosa Durán, tal com havia promès durant la campanya (va ser una de les veus més crítiques del faraó), s’hi va negar.

És a dir, dissabte vinent, que és quan es constitueixen els ajuntaments, Granados no tindrà el vot d’USAP.

Aquesta setmana hi haurà nova ronda de negociacions entre l’alcalde en funcions i la resta de partits perquè li prestin el seu aval, però USAP es manté en el no. La pressió serà màxima.

Això comportarà que Granados governi en minoria i sense comptar amb la majoria necessària per tirar endavant de manera unilateral els seus projectes més controvertits. Com l’Eix Cívic.

Es presenta, doncs, un mandat divertit, en què l’egocèntric alcalde no dependrà de si mateix i es veurà obligat a negociar. Cosa que detesta i no sap fer.