dijous, 28 de desembre del 2023

Klein recupera l’alcaldia perquè Junta Electoral va sumar malament

 


El candidat del Nou Moviment Ciutadà (NMC) a les passades eleccions municipals, Oliver Klein, tornarà a ser alcalde de Cambrils després que la Junta Electoral hagi anul·lat els vots d’ERC, PSC, Junts i En Comú Podem impugnats per Klein per irregularitats en el recompte de paperetes.

NMC va guanyar els comicis amb el 32% dels sufragis, però una aliança dels quatre partits li va impedir accedir a l’alcaldia, en sumar el 35% dels vots. El líder de l’NMC va presentar un recurs davant de la Junta Electoral, al·legant que s’havien produït errors en el recompte i que s’havien comptabilitzat vots nuls o duplicats d’aquests partits.

La Junta Electoral va desestimar inicialment el recurs de Klein, però després de revisar les actes i les paperetes, reconeix ara, mig any després, que s’havia equivocat i que el candidat de l’NMC tenia raó. Segons la resolució de la Junta, s’han anul·lat 1.234 vots d’ERC, 789 de PSC, 456 de Junts i 321 d’En Comú Podem, molts de ciutadans marroquins suposadament comprats, fet que suposa un canvi de tendència de 2.800 vots el repartiment de regidors.

Amb aquesta correcció, l’NMC obté 11 regidors, davant dels 9 que tenia abans, i suma 11 dels 21 regidors, és a dir la majoria absoluta. I recupera així merescudament l’alcaldia que li havia pres el quadripartit sense necessitat de pactar ni amb el PP ni amb Vox.

Oliver Klein ha expressat la seva satisfacció per la sentència de la Junta Electoral i ha agraït el suport dels ciutadans que van confiar en el seu projecte. Ha anunciat que reprendrà la gestió al capdavant de l’Ajuntament, amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament econòmic, social i cultural de Cambrils. També ha allargat la mà a la resta de forces polítiques per treballar pel bé comú de la ciutat. “Ja saben que sempre estic obert al diàleg”, ha recordat.

Per part seva, els representants d’ERC, PSC, Junts i En Comú Podem han mostrat la seva sorpresa i la seva indignació per la decisió de la Junta Electoral, que consideren injusta i arbitrària.

Han anunciat que recorreran contra la sentència davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i que defensaran la legitimitat dels seus vots i del seu pacte de govern. Han acusat Klein de voler alterar la voluntat popular amb argúcies legals i de pretendre governar en solitari sense tenir en compte la pluralitat del municipi. (Font: Tururut Viola News).