dijous, 28 de desembre del 2023

ERC trenca amb Granados i prepara una moció de censura contra ell

 


La crisi política a l’Ajuntament de Salou ha esclatat de manera sorprenent aquest dijous quan ERC ha anunciat que trenca el pacte de govern que mantenia amb Sumem per Salou-PSC i que presentarà una moció de censura contra l’alcalde, Pere Granados. Els republicans han acusat el pseudosocialista d’actuar de manera “unilateral i autoritària”, no com ells, que sempre compleixen les seves promeses electorals.

La ruptura es produeix després d’unes negociacions molt tenses entre les dues formacions. ERC exigia que Granados cedís el bastó de comandament al candidat republicà, Sebastià Domínguez, almenys durant dos anys, al·legant que era una qüestió de “justícia i equilibri”. Granados, en canvi, es nega a deixar el càrrec: “Només ho faré si m’ho demana Mario García”, ha puntualitzat.

Granados afegeix que ell ha liderat la força més votada i que tenia el suport majoritari de la ciutadania.

Davant el bloqueig de la situació, ERC ha decidit donar per trencat el pacte i presentar una moció de censura contra Granados amb el suport dels partits de l'oposició: Vox, PP, els discotequers de Montagut i el representant del cafè amb llet, Ignacio Durán.

ERC ha assegurat que el seu objectiu és “recuperar la confiança dels veïns i engegar un projecte de ciutat més participatiu, transparent i sostenible. Som gent de paraula; s’ha acabat fer-li la reverència”, ha puntualitzat Domínguez.

Per la seva banda, Granados ha lamentat la decisió d’ERC i ha qualificat la moció de censura de “cop d’estat” i de “traïció”. L’alcalde ha defensat la seva gestió al capdavant de l’Ajuntament i ha criticat “l’ambició desmesurada” de Domínguez, “capaç de vendre’s al diable per tal de governar. Jo mateix en soc exemple”, ha afegit.

A dalt, una de les reunions d’ERC i els partits de l’oposició en què ultimen el relleu al capdavant de l’alcaldia de Salou. (Font: Tururut Viola News).