dijous, 28 de març del 2024

La Setmana Santa a Salou (II)

 


Salou continua el seu rosari de processons amb motiu de la Setmana Santa. Aquesta nit toca el torn a la Confraria del Llarg Flagel. Aquesta peculiar agrupació, fundada en honor al llarg càstig que suposa per a la ciutat els tretze anys de mandat de l’actual alcalde, ha acaparat l’atenció de residents i turistes.

La comitiva recorrerà els principals carrers de la ciutat amb penitents vestits de negre amb capirots que ocultin el seu rostre desvergonyit.

Un enorme fuet (i no em refereixo al d’endrapar) presidirà el pas per simbolitzar els assots que els veïns han patit durant aquest llarg cabdillatge. “La processó és una manera d’expiar els nostres pecats al capdavant del govern municipal”, explica l’alcalde.

Està previst que la romeria s’aturi davant l’estàtua d’un ruc (símbol de la paciència política) que hi ha a l’Ajuntament per tal de recitar el Credo del Polític Perseverant: 

“Crec en les enquestes, però no en els sondejos de sortida. Crec en els debats, encara que siguin més avorrits que un informe fiscal. Crec en les encaixades de mans, fins i tot quan els guants són incòmodes. Crec en els petons dels nadons, encara que de vegades fan olor de puré de pastanaga. Crec en els discursos, encara que siguin més llargs que una cua a l’oficina de Càritas. I crec en la reelecció, perquè així puc seguir rient-me del poble”. (Font: Tururut Viola News).