divendres, 29 de març del 2024

Salou estrena la recollida de les escombraries porta a porta

 


Els cotxes aparcats a la foto de dalt ocupen l’espai on hi havia una bateria de contenidors d’escombraries. La brigada municipal els va treure d’allà ahir i els va traslladar més endavant del carrer Nord. 

Aquests contenidors, com moltíssims altres de Salou, acumulaven escombraries a terra. Perquè hi ha gent porca i l’Ajuntament no posa remei al problema de la brutícia. 

Amb el trasllat, el problema ha desaparegut. Però a qui beneficia la purificadora mesura? Doncs a l’hotel Num (abans Regente Aragón, amb la façana de color ocre), que ara té l’entrada pel carrer Nord. 

Això vol dir que els veïns han d’anar a llençar les escombraries més lluny. Cosa que també farà el personal de cuina del mateix hotel, amb la qual cosa el soroll dels carretons i les regueres d’oli o altres líquids sobrants que embruten la vorera serà més solidari, es repartirà més entre tots. 

Ens trobem davant d’una clara situació de favoritisme de l’Ajuntament envers un establiment amb el qual l’alcalde, Pere Granados, sempre ha tingut molt bona relació (l’hotel acull el restaurant Deliranto, un dels preferits de Granados). Per no parlar de la cordialitat que hi ha quan s’acosten les municipals. 

Pel que fa a la recollida de brossa porta a porta, està ben clar: jo et trec els contenidors de la teva porta, que embruten i fan pudor, i els poso a la porta d’un altre, que aquell no és dels meus.