dissabte, 30 de març del 2024

La Setmana Santa a Salou (IV)

 


Amb motiu de la Setmana Santa, i per a goig suprem dels turistes, Salou viu aquesta nit una nova processó: la del Santo Pucherazo. És organitzada per la Confraria del Xiringuito i commemora el controvertit concurs per adjudicar les llicències de les guinguetes de platja, amb només tres adjudicataris dels 18 previstos.

La processó, que recorrerà els carrers de la ciutat amb gran solemnitat, comptarà amb la participació de confrares vestits de natzarens morats (per la vergonya que han generat), portant ciris (sobretot pel que han muntat) i entonant cants fúnebres (donat que són una colla de matats).

La comitiva es dirigirà fins a la plaça de l’Ajuntament, on es farà una ofrena floral en memòria dels xiringuitos caiguts, i es llegirà un manifest on es denunciarà la manca de transparència i la tupinada en el procés d’adjudicació de les llicències, cosa molt típica a la capital de la Costa Daurada.

L’acte es conclourà amb la crema d’un Judes que representarà el regidor de Platges, responsable del desgavell. (Font: Tururut Viola News).