divendres, 31 de maig del 2024

Quin sentit té aquesta font ornamental?

 


El 18 de maig passat, l’Ajuntament de Salou va informar que les fonts més emblemàtiques de la ciutat tornarien a funcionar però amb aigua reciclada. Només les situades a la rotonda del carrer de Barcelona o la del monument a les Dones seguirien sense servei “com a mostra de solidaritat amb els municipis més afectats per la sequera”.

Alhora, amb la nota el consistori “instava residents i visitants a adoptar pràctiques de consum conscient, responsable i mesurat de l’aigua”. (Font: Ajuntament de Salou).

Tot i les últimes pluges, la situació de la sequera a Catalunya continua sent molt preocupant. Perquè ha plogut poc. O pràcticament gens a les nostres contrades, ja que el pantà de Riudecanyes es troba buit; sort de l’aigua que robem a l’Ebre i la podem malbaratar.

Atès que el panorama hídric no canviarà (la manca d’aigua ha vingut per a quedar-se), cal preguntar-se si “per solidaritat”, com diu l’Ajuntament, és raonable que funcioni la font de dalt, situada entre la Via Aurèlia i el carrer de Cambrils, davant de la Torre Vella.

Desconec si gasta aigua reciclada. El que sí que queda clar és que molt emblemàtica no és.