divendres, 12 de juliol del 2024

Granados enderroca l’antiga estació de tren

 


Aquest matí ha començat l’enderrocament de l’antiga estació de tren de Salou, el darrer llegat que quedava del passat ferroviari de la ciutat.

L’edifici datava del 1865. Va ser clausurat el gener del 2020 amb la posada en marxa del corredor mediterrani. Des de llavors, nombrosos veïns havien demanat preservar-lo i donar-li un ús ciutadà. Fa poc es van sumar a aquestes peticions els partits de l’oposició a l’Ajuntament (Vox, PP i USAP), a més de Junts, però la petició ha caigut en sac trencat, ja que abans de celebrar-se el ple extraordinari que havia de debatre l’assumpte l’estació ja és a terra.

L’alcalde, Pere Granados, dirà que ha estat cosa d’Adif, però la veritat és que no ha mogut ni un dit per salvar-la. Tal com va passar amb el tren, deixant a la capital de la Costa Daurada sense un transport ferroviari vital per a la gent que hi vivia i per als nombrosos turistes que hi venien.

Ara, sense l’estació de Carles Roig Granados guanya un valuós terreny urbanístic per al seu fantasiós i especulador Eix Cívic, que tant de bo no vegi construït com a alcalde.