dilluns, 8 de juliol del 2024

La despoblada carta de població de Salou

 


Dimecres passat, l’alcalde, Pere Granados, va presentar la carta de població de Salou. La carta de població era un document històric atorgat per la reialesa, senyors feudals o consells durant l’Edat Mitjana a la península Ibèrica. El seu objectiu era incentivar la repoblació de zones estratègiques o d’interès econòmic després de la Reconquesta.

Segons Granados, la carta de població de Salou data de 1194, encara que Salou ja existia molt abans: data del Paleolític Superior, fa 10.000 anys.

El que passa és que amb l’excusa d’aquest document que l’alcalde es treu de la màniga ara té un altre motiu per muntar festes i presentar-se com a pseudohistoriador (ell, que no sabia on era la via del tren, ara fa seus el coneixement d’altra gent per figurar com a expert).

En qualsevol cas, la carta de població de Salou no té res a veure amb l’actualitat. Bàsicament, perquè Salou ha deixat de tenir residents autòctons per omplir-se de cambrers i turistes, entre altra feram, convertint la ciutat en un lloc de pas.

De fet, fins i tot el mateix alcalde és de fora!