diumenge, 4 d’agost del 2024

Algú sap qui collons és aquest paio?

 


Ahir va començar la festa major d’estiu de Salou, més coneguda com a Nits Daurades, amb la lectura del pregó al Patronat de Turisme, al xalet Torremar. L’encarregat de donar el tret de sortida a la celebració va ser Sergio González Fernández. Algú coneix aquest home? Es tracta potser d’un nou talent local?

Segons l’Ajuntament, Sergio González és coordinador de màrqueting estratègic i desenvolupament de noves solucions d’Aenor.

Aenor és l’empresa de Madrid que previ pagament va concedir una bandera de qualitat a les platges de Salou. Va ser després que aquest any el municipi hagués perdut les dues banderes blaves a causa del deficient estat de les nostres platges.

És habitual que l’alcalde porti els seus a promocionar la ciutat malgrat que no hi tinguin cap lligam. Bé, sí, de petit va venir a estiuejar amb la família a la capital de la Costa Daurada, un discurs repetitiu entre els pregoners de Granados que també s’ha repetit aquest enguany amb el Sergio.

Aquest compadreo de l’alcalde amb els pregoners s’acostuma a fer a canvi d’alguna cosa, sense descartar el pagament de favors. Ja sabem que no hi ha una regla universal per ser pregoner. I que el seu nomenament recau en l’arbitri de l’alcalde. Però almenys que l’escollit tingui un vincle amb el municipi que diu estimar, la que és la seva segona casa, segons acostumen a dir tots. 

És possible que el Sergio sigui un paio collonut i que és un gran expert en el seu àmbit. Però ja n’hi ha prou de clientelisme, sovint porta d’entrada a la corrupció.