diumenge, 15 de setembre del 2024

El CNI també planejava donar un cop a Salou

 


La detenció a Veneçuela de dos agents del CNI acusats de conspirar contra el president del país ha provocat una onada de revelacions sobre les tèrboles operacions encobertes del servei secret espanyol. Entre elles, destaca un intent de destituir l’alcalde de Salou, Pere Granados, a través d’una moció de censura promoguda pel PSC, partit amb què Granados es va presentar en coalició en les últimes municipals.

Després de quinze anys en el càrrec, els socialistes consideren que Granados està “muy maduro” per continuar governant i creuen que ja ha arribat a l’hora del relleu definitiu. A més, ERC, soci de Granados, donaria suport a la destitució sempre que li garanteixin els seus privilegis.

El parador de l’alcalde ha estat incert els últims dies, i gairebé no se l’ha vist al consistori, que ell anomena “el meu palau presidencial”. Les mateixes fonts apunten que l’operació del CNI tindria l’objectiu de facilitar un relleu al lideratge de Salou, en sintonia amb les dinàmiques de poder que els socialistes manegen després d’haver consolidat el control al govern català.

Els republicans, per la seva part, semblen mantenir una posició pragmàtica, avalant la maniobra sempre que les seves condicions salarials no es vegin afectades.

Mentrestant, la ciutadania de Salou espera respostes enmig d’aquest escenari turbulent, que posa en dubte el futur polític del municipi i ens retrotrau a l’època en què el vot trànsfuga de Marc Montagut, que va donar l’alcaldia a Granados, va sacsejar la via política local. (Font: Tururut Viola News).