dimecres, 11 de setembre del 2024

El discurs institucional de la Diada acaba en migdiada col·lectiva

 


L’acte commemoratiu de la Diada ha estat acompanyat aquest matí a Salou per un insòlit episodi de migdiada col·lectiva. Tot ha passat a la plaça de l’Onze de Setembre quan un nombrós públic desitjós d’escoltar, una vegada més, l’emocionant discurs de l’alcalde, Don Pedro Viva España, ha començat a adormir-se. I el que prometia ser una celebració patriòtica de fervor i unió, ha acabat de manera soporífera i amb la gent roncant.

A l’hora habitual de cada Diada, Don Pedro, ha pujat a l’estrada amb la solemnitat pròpia de l’ocasió. Poc després de començar a parlar, els assistents, com si fossin peces de dòmino, han anat caient un rere l’altre a causa de l’avorriment, pas previ a la somnolència.

La raó? Ni més ni menys que el to monocord de l’alcalde. Els testimonis no donaven crèdit al que estava passant. El discurs, de contingut dens i ple de tòpics espanyolistes, barrejava cites històriques amb complexes referències al desenvolupament urbanístic de Salou. Però sense que ningú pogués entendre res, atès que Don Pedro amb prou feines sabia vocalitzar.

Per sort, aquest to pla i monòton ha estat el millor remei contra els qui patien insomni, segons han reconegut, entre badalls, molts dels assistents.

La situació ha arribat fins al punt que els organitzadors, visiblement preocupats per la migdiada general, han optat per repartir cafès improvisats entre el públic per reanimar els més afectats per la inesperada narcolèpsia.

Les autoritats locals, conscients que el discurs era una llauna, s’han compromès a revisar futures intervencions públiques de Don Pedro per evitar que la propera Diada es converteixi en una desfilada de somnàmbuls.

El mateix alcalde, en acabar la seva intervenció i en constatar la manca de resposta dels assistents, s’ha limitat a agrair als ciutadans “la seva atenció… i paciència”. (Font: Tururut Viola News).