dimarts, 24 de setembre del 2024

L’alcalde culpa l’ACA de la seva irresponsabilitat

 


L’alcalde de Salou, Pere Granados, va culpar ahir l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) dels danys ocasionats als camps de futbol municipals per la inundació del passat cap de setmana que ha deixat 800 esportistes sense estadi municipal.

Granados considera que les obres en aquest tram del barranc de Barenys estaven mal fetes, cosa que va provocar que l’aigua es desbordés després de la intensa pluja caiguda divendres, que també va provocar abundants destrosses en altres instal·lacions municipals.

La crítica de l’alcalde, que exigeix ​​que se l’indemnitzi, sorprèn perquè dissabte passat; és a dir, l’endemà del temporal, va fer un primer balanç de danys amb absoluta naturalitat, tal com podeu veure aquí. Ni es va referir a l’estadi municipal, amb la gespa artificial aixecada i tot malmès.

La qual cosa deixa patent que l’alcalde parlava aleshores sense conèixer la realitat de la situació, atès que havia estat de vacances i, acabat d’arribar, encara no sabia ben bé on era.

Independentment de si la culpa és de l’ACA, l’Ajuntament també té la seva part de responsabilitat. Doncs sabent que aquest tram estava acabat i només quedava pendent la sortida al mar del barranc (que s’executarà el 2025), el lògic és inspeccionar l’obra per assegurar-te que no passarà el que ha acabat passant.

És com quan ve el lampista a casa. Oi que quan marxa escombres i passes la baieta, perquè són bruts, i comproves que no s’ha deixat cap aixeta oberta? Doncs això és el que ha succeït, que Granados no ha vigilat casa seva, que és la de tots.

A l’exalcalde Esteve Ferran se l’ha criticat per moltes coses. Com ara, haver confiat en Granados. Però l’home sempre era al peu del canó. El mateix dia del sinistre, encara que fos de nit. No hi anava al cap de dos dies a fer-se fotos amb el Berni.