divendres, 27 de setembre del 2024

Salou és immutable

 


Hi ha coses que són immutables. Immutable vol dir que alguna cosa no canvia o que roman sempre igual, sense alterar-se, sense que importi el que passi al seu voltant. Per exemple, en una partida de pòquer la cara dels bons jugadors és immutable. Tant se val si tothom riu o s’explica un acudit que et petes de riure; ells sempre mantenen la mateixa expressió immutable.

També és immutable la fila al supermercat. N’esculls una a l’hora de pagar creient que és la més ràpida, però la fila del costat sempre va més de pressa. I si deixes aquesta fila per anar-te’n a la del costat, resulta que la fila que has deixat és la que ara avança més ràpidament.

Posem algun cas més nostrat. Per exemple, quan li diuen a l’alcalde que no fa les coses bé. La seva reacció és comportar-se com si parlessis amb la paret, ni contesta. Va passar en últim ple. És igual que li demanis explicacions del que sigui perquè passa de tu. La seva actitud autòcrata és immutable.

També és una constant que els carrers de la ciutat s’omplin de brossa. L’Ajuntament ho sap, coneix el problema (ahir, per exemple, em vaig fer ressò d’aquesta altra fotografia al mateix lloc que la de dalt). Però res no canvia, la història es repeteix. Perquè Salou és immutable. Com també és immutable que a final de mes els nostres regidors, trinco-trinco. Que els ho preguntin, sinó, als d’ERC, que ara els va de puta mare. I que tot just són els responsables que la brossa que omple els carrers segueixi en estat immutable.