dimecres, 6 de març del 2024

Salou es declara ciutat lliure de papereres

 


ERC, que és qui porta la neteja viària de Salou, ha descobert una innovadora estratègia per mantenir la ciutat impecable: eliminar les papereres dels carrers.

“És simple”, explica el Sr. Sebastián Basurín, responsable del departament: “Si no hi ha papereres, no hi ha escombraries acumulades. Problema resolt!”, tal com s’aprecia a la foto de dalt, feta en un dels passatges que condueixen a la platja dels Capellans.

La mesura ha generat confusió entre els residents: “On he de llançar el meu xiclet mastegat i la llauna de cervesa ara?”, va preguntar un veí. “A terra, com s'ha fet sempre”, li replica un altre.

L’alcalde, Pere Don Limpio, defensa el nou sistema: “Entrem en una nova era de la neteja urbana. Les papereres eren un llast, una antigalla que no servien per a res”.

Els turistes, per la seva banda, han començat a fotografiar els racons sense papereres del municipi com si fossin monuments històrics. “Mira, un carrer sense papereres! Això sí que és autèntic!”, va exclamar una parella de visitants mentre remenaven les càmeres.

“És només un canvi d’hàbits, estem segurs que els ciutadans s’adaptaran ràpidament. Com anar a la platja i no trobar xiringuitos”, explica Marçal Patena, cap de la brigada. 

Paral·lelament, ERC ha endegat una campanya informativa per conscienciar la població sobre la importància de portar la seva pròpia bossa d’escombraries fins a trobar un contenidor. O llençar-la a terra, que és la pràctica habitual. (Font: Tururut Viola News).