dimarts, 18 de juny del 2024

Granados comença l’enderrocament de l’antiga estació de trens

 


L’Ajuntament de Salou ha començat els treballs d’enderrocament de la històrica estació de tren situada al carrer de Carles Roig, al costat de la Torre Vella. L’alcalde, Pere Granados, ha pres la decisió malgrat les nombroses veus que demanen preservar-la i donar-ne un ús ciutadà. Els treballs de desmantellament van començar ahir, segons ha denunciat Vox.

L’estació va ser inaugurada el 12 de març del 1865 amb l’obertura del tram Amposta-Tarragona. Actualment, no presta cap servei des del 13 de gener del 2020 a causa de la posada en funcionament de la nova variant de Vandellòs del corredor mediterrani.

De fet, aquella obra va deixar Salou sense trens, ja que Granados va donar tota mena de facilitats a Adif per desmantellar la via perquè volia aprofitar urbanísticament el traçat ferroviari que quedava en desús.



L’alcalde projecta on hi ha l’estació una gran plaça que formaria part del controvertit Eix Cívic, que encara es troba en fase prèvia atès que no compta amb dotació econòmica.

Durant el període de procés participatiu ciutadà convocat sobre l’Eix Cívic, una avinguda que haurà de transcórrer per l’antic traçat al costat del tramvia, diversos van ser els veïns que van plantejar reconstruir l’estació actual (ara es troba en estat ruïnós) en considerar que forma part de l’escàs patrimoni històric de la ciutat.

Bàsicament, es demanava que es fes el mateix que amb l’antiga estació del carrilet, que des de fa anys acull una escola bressol.

L’alcalde no només no ha fet cas omís d’aquestes peticions sinó que sense consultar ningú ha tirat pel dret i ha ordenat enderrocar l’edifici.