dimarts, 23 d’agost del 2022

La caiguda del turisme rus és d’un 95% a la Costa Daurada

 


El portaveu de la Federació empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, Xavier Guardià, ha revelat que el descens del nombre de turistes russos a la Costa Daurada és com a mínim d’un 95%. I els pocs que es veuen no venen de Rússia, sinó que són persones de nacionalitat russa que viuen a Espanya o a altres països de la Unió Europea.

Es tracta d’un escenari negatiu, ja que la Costa Daurada era líder a tot Espanya pel que fa a l’atracció del turisme rus. Ara bé, Xavier Guardià ha explicat que el cop no ha estat fort perquè la caiguda s’ha vist compensada pel creixement d’altres mercats com l’espanyol, el francès o el belga.

El que preocupa és que el mercat rus tenia molta força al setembre i l’octubre, mesos en els quals el turisme espanyol i francès se sol reduir dràsticament per l’inici del curs escolar. Guardià creu que per compensar la més que possible absència de russos la clau serà que hi hagi un creixement del mercat britànic, que enguany està una mica per sota de l’habitual.

Sobre la temporada turística en general a la Costa Daurada, Guardià ha afirmat que està sent bona, i que s’està apropant molt als números que hi havia el 2019. (Font: Ràdio Cambrils).