dilluns, 17 de juny del 2024

Brètols de la pirotècnia

 


Aproximadament a les 10 de la nit del dia 15 de juny, una família amb dos nens petits s’entretenien a llençar artilleria de Sant Joan en la vorera del pipicà del parc Manuel Albinyana.

Una senyora gran no podia controlar el seu gos. Jo, una mica més i em tiren a terra. L’altra noia deia que ja s’havia cansat de discutir. Cada any el mateix. Com que no podia avançar ni retrocedir, ni cridar l’atenció perquè s’aturessin, vaig trucar a la Policia que molt eficientment va passar per allà, però la família ja havia marxat deixant al seu pas focs d’artifici a terra que llençaven espurnes. Què interessant!, amb matolls que no hi haurien de ser allà per manca de neteja del parc!

No tinc paraules per a descriure el que és habitual en aquestes dades i que tan afecta als gossos. Dos dies abans un gos fa fugir espantat. Per sort el va trobar.

És que no hi ha prou ciutat per haver de fer mal gratuït? Quina classe de persona no és capaç de comprendre que hi ha un perímetre perillós per a animals i persones? Aquests conflictes que creen aquells individus que posen per endavant el gran leitmotiv existencial faig el que em surt dels collons, afavoreix accidents de tota mena. L’efecte dominó no és una invenció, allò de què no et fas càrrec pel bé dels altres pot fer mal a un que no té cap culpa. La ciutat és egoista i és una creació de les persones que així ho permeten. La merda es neteja, però el coet pot matar. La teva llibertat que frega una conducta de brètol interfereix la nostra, fes-to mirar.

Carolina Figueras Pijuán, directora artística-coreògrafa i creativa. Autora del llibre Memorias de una corista.