diumenge, 12 de juny del 2022

Salou registra un clar augment dels delictes sexuals

 


Salou ha registrat un augment generalitzat d’infraccions penals el primer trimestre de l’any, segons el Ministeri de l’Interior. Aquest increment afecta tota mena de delictes menys els robatoris amb força a domicilis (40 enfront dels 86 de l’any passat), que baixen un 53,5%, i els tipificats com a delictes greus i menys greus de lesions i baralles tumultuàries (un, enfront dels quatre de l’any passat), que cauen un 75%. 

L’estadística no inclou l’assassinat comès al bar El Abuelo, perquè va ser el mes de maig passat, ni tampoc la desarticulació recent de la banda dels Trinitaris, que pretenia eliminar un rival. 

Sí que incorpora un assassinat en grau de temptativa (l’any passat no n’hi va haver cap en el trimestre estudiat), sis delictes contra la llibertat sexual (enfront dels dos del mateix període de l’any passat), dels quals tres van ser violacions (enfront de dos), 12 robatoris amb violència i intimidació (enfront de cinc), 105 furts (enfront de 43), quatre sostraccions de vehicles (=), tres actuacions per tràfic de drogues (davant de dues) i 304 infraccions penals més (enfront de 261). 

En total, 485 delictes davant dels 416 del trimestre anterior. 

A Vila-seca, el nombre total de delictes també va augmentar: de 241 a 290, mentre que a Cambrils, en canvi, va recular de 371 a 331. 

El balanç dInterior incorpora dades proporcionades per la Policia Nacional, Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra i Policia Local.