dimarts, 23 d’agost del 2022

El nombre de delictes a Salou puja un 38%

 


El 6 de juliol passat, l’alcalde Pere Granados va proclamar que Salou és una ciutat segura i que prova d’això és que els delictes havien baixat un 26%. 

La dada es va donar a conèixer després d’una reunió de la junta local de seguretat, en què van participar tots els cossos policials: Mossos, Policia Local, Guàrdia Civil i fins i tot Policia Nacional (aquests últims, segons sembla, deuen anar de paisà, ja que a Salou no se’ls veu). 

Granados tenia pressa a difondre que la delinqüència havia baixat a la capital de la Costa Daurada perquè justament es temia el pitjor. 

Sobretot amb el tiroteig mortal al carrer de Saragossa i el desmantellament de la banda dels Trinitaris, que planejava un crim a la ciutat per un afer de drogues. 

Ara s’entén per què Granados va actuar d’aquella manera: els delictes a Salou han pujat un 38,6% respecte de l’any anterior, segons les dades del primer semestre del Ministeri de l’Interior. 

Un augment del 131,5% en el cas dels furts, del 125% en els delictes contra la llibertat sexual, del 100% en assassinats consumats i igual en temptativa, per fer esment dels pitjors casos, ja que la criminalitat s’ha disparat en tots els àmbits delictius menys en els robatoris amb força, tal com es pot veure al quadre de sota. 

Granados ha utilitzat la dada falsa del 26% de la reducció dels delictes en nombroses ocasions, especialment en entrevistes amb la premsa. 

Deu ser perquè la seva especialitat és vendre gat per llebre.