divendres, 26 d’agost del 2022

Les dades turístiques del juliol no són tan bones com diu l’alcalde

 


L’Ajuntament de Salou va informar ahir que el mes de juliol es va registrar al municipi un 13% més de visitants que el mateix mes del 2019, el millor any turístic. 

Segons l’alcalde, Pere Granados, aquest èxit respon a “la gran tasca feta pel Patronat de Turisme” que ell presideix, ja que Granados es va designar a si mateix per al càrrec. (Font: Ajuntament de Salou).

L’alcalde dona a conèixer aquesta xifra del juliol després d’agafar-la de l’Eurecat, no pas perquè ell l’hagi elaborat. Amb això el seu paper al capdavant del patronat torna a estar qüestionat, ja que si ell no és capaç d’obtenir la dada de Salou, la pregunta és: què hi fa aquest home, allà? No li ve una mica gran el càrrec? 

El que no explica l’alcalde a la seva nota és que segons l’Institut Nacional d’Estadística, el nombre de visitants va ser del 8,8%, bastant menys del 13% que ell recull. Com tampoc no diu que les pernoctacions van caure un 7,69%. 

És a dir, ha vingut més gent, però s’hi ha estat menys temps. Mentre que a Tarragona el nombre de viatgers ha augmentat un 32,2% i les pernoctacions han crescut un 19,2%. 

I al conjunt de la Costa Daurada l’afluència de viatgers al juliol ha estat del 10,7% i les pernoctacions han baixat només un 3,04%. 

Dit d’una altra manera: que si algú ha fet una tasca exitosa en l’àmbit de promoció turística i l’ocupació no és Salou, sinó tothom menys Granados, la nota de premsa del qual, per cert, és plena de vaguetats.

Que són la porta d’entrada a la mentida.