dimecres, 26 de juny del 2024

Santoral: Josemaría Escrivá d’Alvox

 


L’Església catòlica celebra avui sant Josemaría Escrivá de Balaguer, fundador de l’Opus Dei, una figura controvertida que ha estat objecte de nombrosos elogis però sobretot crítiques, i que de sant no en tenia res. Només cal recordar que va ser el suport religiós del règim criminal del general Francisco Franco.

Josemaría Escrivá ha estat titllat, amb tota la raó, d’autoritari i fonamentalista. Com també de sectarista i ultraconservador. El seu braç armat, l’Opus Dei, ha estat comparat amb una organització secreta on entres, però ja no en surts.

Les ramificacions d’aquest grup s’han estès arreu del món gràcies a la benedicció del Vaticà, on hi ha més dimonis que capellans.

Què tenen en comú Josemaría Escrivá de Balaguer i l’alcalde de Salou, Don Pedro Viva España? Doncs, si fa no fa, que comparteixen el mateix ideari i forma de ser: cabdills sense sentit de l’humor i amb molta còlera, que deixen anar quan menys t’ho penses. 

Amb la diferència que si un era d’Osca (encara que amb família a Balaguer, de la Noguera de Lleida), l’altre és d’Alvox.

Ah!, i també comparteixen que són líders dels seus respectius moviments. Perquè si un va fundar l’Opus Dei, l’altre és més partidari de l’Opus Mei, atès que es pensa que Déu és ell. (Font: Tururut Viola News).