dijous, 25 d’agost del 2022

Ascó llença 236.000 euros salvant l’antiga estació

 


L’Ajuntament d’Ascó (Ribera d’Ebre) ha iniciat els treballs per recuperar l’antiga estació ferroviària, actualment en desús, per ubicar-hi l'oficina de turisme. El projecte preveu també museïtzar l’oficina del cap de l’estació i una sala d’espera, recuperant l’aspecte original de finals del segle XIX.

Les actuacions inclouen reparar la coberta, el reforç de forjats i estructura, millores de l’accessibilitat de l’immoble, modificació de la distribució interior, la renovació d’instal·lacions i fusteria així com la col·locació d’elements ornamentals per ambientar l’espai com en el moment d’entrar en funcionament, el 1892. 

Les obres, amb la previsió que acabin a finals d’any, tenen un pressupost de 236.185 euros, 111.900 aportats pel fons Enresa. (Font: ACN).

Això és el que passa quan els polítics es contagien d’ecologisme i d’aquesta punyeta anomenada sostenibilitat: que malbaraten els diners sense sentit. Una oficina de turisme volen ficar-hi? De quin turisme parlen, del verd fosforescent per la irradiació nuclear? Va, home, va!

Aquests d’Ascó estan com a cabres. El que cal fer és deixar-se de sentimentalismes i enderrocar l’estació, tal com ha fet l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein (i el mateix pretén el de Salou, Pere Granados, amb la seva) en lloc de tantes parides. 

Perquè cal obrir les ciutats al mar, i construir, construir i construir, donant feina als especuladors urbanístics que, per culpa de la crisi, ho estan passant tan malament.