dissabte, 27 d’agost del 2022

Criminalitzar el top manta

 


La Revista Cambrils informa que cada dia centenars de venedors ofereixen els seus productes entre el terme de Salou i el carrer Mas d’en Gran, a Vilafortuny, un tram de 600 metres que qualifiquen de “gran superfície comercial de samarretes de futbol i de bàsquet, sabatilles esportives, bosses de mà, ulleres de sol, polos, cinturons... i servei de trenes”. 

“Espai compartit amb la gent que passeja, els ciclistes i les terrasses de bars”, afegeixen. 

Però veus, amb aquests últims no s’hi fiquen. Només els dediquen un breu apunt: “En aquest recorregut també hi ha alguna terrassa d’establiments de restauració que ocupa l’espai del passeig per tal d’evitar la presència de les parades davant mateix del mateix establiment”. 

Aquesta sí que és bona! Ara resulta que els bars ocupen el passeig per evitar que s’hi posin els del top manta. Que potser, a més de samarretes i altre gènere de la Xina, els negres també venen bocates o begudes de contraban? 

En resum, que la culpa, es miri per on es miri, sempre és dels senegalesos i companyia. A més a més, totes les fotos del reportatge són dels immigrants. No et reconeixeran els dels bars que s’hi ocupen el passeig és per fer més calaix. 

Perquè així funciona l’estiu aquí: arreplegar tots els calés que es puguin, pagant malament els treballadors, si cal, per poder viure bé tot l’any. I així successivament fins a la temporada vinent. (Foto: Antonio Pizarro).