divendres, 2 de setembre del 2022

L’alcalde de Salou també va descobrir Amèrica

 


Ahir es va inaugurar el mercat medieval, previ a la festa del rei Jaume el Conqueridor, que rememora la sortida de les aigües de Salou del monarca catalanoaragonès l’any 1229 per foragitar els moros de Mallorca. 

L’efemèride (una massacre que va vorejar el genocidi) s’ha convertit en l’últim caprici de l’alcalde, Pere Granados, que no ha reparat en despeses per tal de recrear històricament l’esdeveniment. 

Per això, qui interpreti Jaume I lluirà nova vestimenta, com també el cavall del sanguinari monarca i una trentena de figurants més. 

Segons Granados, “enguany tindrem una festa diferent de totes les que hi ha hagut fins ara, ja que hem treballat a fons la nostra història i oferirem una nova visió dels personatges”. (Font: Ajuntament de Salou).

La qual cosa confirma que els polítics tenen la capacitat de reescriure la història segons els plagui, tal com ja ha intentat amb la Festa del 30 d’Octubre, erigint-se en salvapàtries malgrat que a ell, llavors, ningú no el coneixia ni es va significar en res que tingués a veure amb el moviment segregacionista. 

Vaja, que si segueix així el nostre mandatari, al final resultarà que qui va descobrir Amèrica no és el passerell del Cristòfol, sinó ell.